maanantai 4. tammikuuta 2016

Ajatuksi johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa



Tulevaisuuden johtaminen tarvitsee entistä ennakkoluulottomampia, tavoitehakuisia ja tiimityötaitoisia ihmisiä. Johtajan tulee osata rekrytoida itseään ammattitaitoisempia ja moneen muuntautuvia ihmisiä. Tärkeää on rekrytoida aktiivisia persoonia! Johtajan tehtävänä on saada jokaisesta alaisestaan käyttöön erikoisosaaminen tai muu erityistaito, parhaat puolet. Johda taustalta, älä edestä. Älä haaskaa aikaasi tyhjän toimittajiin tai menneessä eläjiin. Keskity niihin, jotka haluavat ja pystyvät elämään hetkessä ja tulevassa. Niihin, jotka uskovat muutoksen pysyvään olotilaan ja jatkuvaan kehittämiseen, eikä muutos ole heille uhka. Unohda ne jotka haluavat elää menneessä ja vastustavat uutta ja voivat huonosti muuttuvassa työelämässä.  ”Ankeuttajat” vaanivat salakavalina työyhteisöissä synkistäen ihmisten mielet. Älä palkitse heitä. He estävät uuden luomisen ja vievät uuden tuottamisen innon ja työn ilon. Usko itseesi ja tiimiisi, hymyile. Palkitse ja johda omalla innostuksellasi. Anna palautetta ja ota sitä vastaan. Kehity!! Älä luule, ota selvää, tiedä!
Uskon, että luulemalla asioita voi menettää paljon hyvää. Tartu hetkeen ja puutu heti, ajoissa älä toivo tai oleta.  Ole läsnä arjessa, jotta tiedät mitä johdat.

Parasta ikinä johtamisessa kuten kaikessa muussakin on, että koskaan ei tule valmiiksi tai tiedä kaikkea. Jokaisena päivä oppii jotakin uutta. Pitää olla avoin uusille asioille ja kuunnella!
Minun tavoitteenani on itse kehittyä ihmisenä ja oppia uutta joka päivä. Yritän parhaani ja toteutan edellä mainittua parhaani mukaan työssäni päivittäin.  Johdan omalla esimerkilläni nyt ja tulevaisuudessa. En vaadi keneltäkään yhtään enempää, kuin itseltäni.

Työelämä muuttuu, kehittyy ja tulee nuoria erilaisella työn tekemisen kulttuurilla mihin aiemmin on totuttu ja mitä edellytetty. Pitää luoda uusia tapoja toimia ja kehittää työn tekemistä, johtamista. Työn ja tekijöiden pitää muuttua ajan mukana.  Tulevaisuudessa lisääntyy mahdollisuus liikkuvampaan ja työpaikkaan sitomattomampaan työskentelyyn. Työn ja vapaa ajan raja hämärtyy. Työn tekemisen kulttuuri muuttuu. Muutummeko me?             - Pia Kansikas          


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti