torstai 7. tammikuuta 2016

Esimiehen tuki


Hyvään johtamiseen kuuluu esimiehen tuki työntekijöille ja hyvä esimiestyö auttaa yritystä menestymään. Mitä esimiehen tuella tarkoitetaan?  Läsnä oloa fyysisesti ja henkisesti, auttamista työhön liittyvien hankalien asioiden ratkaisemisessa, työntekijöiden auttamista löytämään omia vahvuuksiaan ja hyödyntämään niitä työssään, tulosvastuullisessa työssä säännöllisesti työntekijän kanssa yhdessä keinojen miettimistä tulostavoitteiden saavuttamiseksi, keskustelua työhön liittyvistä asioista, jotta saa uusia näkökulmia asioihin, vai mitä kaikkea se on? Varmaan se on ainakin näitä kaikkia tietyssä määrässä ja erilaisten työntekijöiden tarpeet huomioiden.

Esimiehen onnistuminen työssään edellyttää myös työntekijöiden tukea esimiehen työlle. Parasta tukea esimies saa työlleen motivoituneista ja esimieheen luottavista työntekijöistä. Luottamuksen ja motivaation syntymiseen tietenkin vaikuttaa moni asia; tärkeimpinä ovat yhteisten tavoitteiden tunnistaminen sekä halu sitoutua niihin. Työelämässä yksilön vastuu omasta työstään on entistä tärkeämpää ja mm. valmentava johtaminen painottaa sitä, että jokainen työntekijä ottaa itse vastuun suoriutumisestaan ja omasta osaamisestaan, toki esimiehen tuella.

Entä, jos työntekijä ei esimiehen monenlaista annetusta ja pitkäkestoisesta tuesta huolimatta pääse muun muassa määriteltyihin tulostavoitteisiin, eikä vastuuta ja halua työhön sitoutumiseen millään löydy ja muu työyhteisökin alkaa kuormittua.  Kuinka pitkäksi "napanuoraa" tulee venyttää vai katkaistaanko se lopulta ja todetaan, ettei onnistuttu? 

Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti